vattenfall-logo-for-websites-200-px.png

Sähkösopimuksen vaihtaminen on yksinkertainen tapa vaikuttaa hiilijalanjälkeen

Fossiiliton sähkö on samanlainen kestävän elämäntavan valinta kuin ruokailutottumukset tai yksityisautoilun vähentäminen. Vaikka se on vaivatonta ja tulee kuntoon kerralla, jää se monelta tekemättä.

Sähkösopimusta voi vaihtaa koska vain. Ainoa asia joka pitää ensin tarkastaa on se, oletko sitoutunut nykyiseen sopimukseesi määräajaksi. Määräaikaisuudet kestävät yleensä 1–2 vuotta kerrallaan.

Voit valita minkä tahansa Suomessa sähköä myyvän yhtiön. Ei siis ole lainkaan välttämätöntä valita samaa yhtiötä, joka hoitaa sähkönsiirron. Sähkönsiirtoyhtiötä ei voi vaihtaa, koska sähköverkko on aina paikallinen. Sähkönmyyjän sen sijaan voi jokainen valita vapaasti, esimerkiksi omien arvojensa mukaisesti.

Miten sähkösopimuksen vaihtaminen vaikuttaa?

Suomalaisen kotitalouden sähkönkulutuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat vuodessa keskimäärin 2359 kg*. Jos kotitalous siirtyy käyttämään fosiilittomasti tuotettua sähköä, vähenevät hiilidioksidipäästöt saman verran. 


2359 kg:n hiilidioksidipäästöjen vähennys vastaa:

pine-forest-720x350.jpg

29,48 neliömetrin mäntymetsän hiiilinielua

traffic-720x350.jpg


16 847 kilometriä vähemmän autolla ajamista

*Suomalaisen kotitalouden keskivertokulutukseksi on laskettu 8933 kWh vuodessa. Pohjautuen Suomessa yksityisille kuluttajille myydyn Suomen jäännösjakaumaan perustuvan sähkön koostumukseen, on sähkön tuotannosta aiheutuva hiilidioksidipäästöjen määrä 264 g/kWh.

Valitse kotiisi fossiilittomasti tuotettua sähköä. Meiltä voit aina valita mieleisesi tuotantomuodon, täysin ilman lisämaksuja.

Tutustu sopimuksiin

vattenfall-logo-stacked.png

Vattenfall auttaa ihmisiä ottamaan yksinkertaisia askelia, joilla taistellaan ilmastonmuutosta vastaan. Olemme yksi ensimmäisistä energiayhtiöistä, jotka ovat sitoutuneet luopumaan fossiilisista polttoaineista energiantuotannossaan. Olemme ylpeitä saavutuksistamme, jotka olemme saaneet aikaan yhdessä miljoonien kaltaistesi ihmisten kanssa. 

Kysy chatissa