Yrityksen sähkövero

Asiakkaana maksat sähkön siirtomaksujen yhteydessä sähköveroa, joka muodostuu sähkön valmisteverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Sähkönkäyttäjät jaetaan kahteen eri luokkaan yrityksen toiminnasta riippuen.

Sähköveroluokat 1 ja 2

Sähköveroluokkaan 1 kuuluu suurin osa sähkönkäyttäjistä, kuten yksityistaloudet, maa- ja metsätalous, rakentaminen sekä palvelutoiminta.

Sähköveroluokkaan 2 voivat kuulua valmistavaa teollisuutta harjoittavat teollisuusyritykset ja kasvihuoneviljelytilat.

Sähköveron määrä on joko 2,253 snt/kWh (luokka 1) tai 0,703 snt/kWh (luokka 2) rippuen sähköveronluokastasi. Verkkoyhtiö laskuttaa sähköveron asiakkaalta siirtomaksun yhteydessä ja välittää sen edelleen valtiolle.

Lisätietoja sähköverosta: 
Vero.fi 

Sähkön verotus veroluokittain 1.1.2018

Sähköveroluokka 1
2,253 snt/kWh (alv 0%) = 2,79372 snt/kWh (alv 24%)
Sähköveroluokka 2
0,703 snt/kWh (alv 0%) = 0,87172 snt/kWh (alv 24%)

 

Sähköveroluokan muutos

Voit pyytää sähköveroluokan muuttamista itse. 

Kaikkien teollisuusasiakkaiden ja ammattimaisten kasvihuoneviljelijöiden on tehtävä oikeudestaan alempaan sähköveroluokkaan kirjallinen ilmoitus (vakuutus) verkkoyhtiölle. Sähkövero-oikaisua voi hakea kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kalenterivuodelta.

Miten haen sähköveroluokan muutosta?

Tarkista ensin, minkä sähköverkkoyhtiön asiakas olet. Sähköverkkoyhtiö on aina alueellinen ja vastaa sähkönsiirrosta, eikä sitä voi siis vaihtaa. Sähköverkkoyhtiö myös hoitaa sähköveron verotuksen.

Ota yhteyttä sähköverkkoyhtiöösi ja kysy heiltä, miten voit hakea sähköveroluokan muutosta. Seuraa heidän ohjeitaan. Toimintatavat vaihtelevat verkkoyhtiöittäin.

Jos sinulla on kysyttävää sähköveroluokan muutoksesta, ota yhteyttä meihin. 

Yhteydenottolomake yritysasiakkaille

 

Sähköverovelvollisuus

Sähköverovelvollisia ovat pääsääntöisesti verkonhaltijat ja sähköntuottajat.

 

Pyydä meiltä sähkötarjous yrityksellesi. Vattenfallilta saat ilmastoystävällisen sähkösopimuksen, jossa ei ole käytetty fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä. Näin voit pienentää yrityksesi hiilijalanjälkeä.

Pyydä tarjous

Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

Asiakaspalvelu

Kysy chatissa