Ska du flytta?

Flyttanmälan

Det är mycket att komma ihåg vid en flytt och att teckna nytt elavtal görs ofta i sista minuten. Men du behöver inte oroa dig, vi hjälper dig och sköter din flytt av el snabbt och enkelt.

Vi kan ta hand om alla dina elärenden vid en flytt. Förutom att teckna ett elhandelsavtal så ser vi även till teckna ett elnätsavtal med det lokala elnätsbolag som ansvarar för elleveransen till din nya bostad. Om du vill så kan vi även säga upp ditt nuvarande elhandelsavtal. Du kan teckna ett elavtal med oss oavsett vart i Finland du flyttar (med undantag för Åland). 
Du behöver göra din flyttanmälan senast två veckor innan flyttdagen. Om du redan sen tidigare är kund hos oss kan du göra din flyttanmälan direkt på internet genom att logga in på Min energi. Du kan också göra din flyttanmälan genom att kontakta vår kundservice.

Kom ihåg att meddela oss när du ska flytta, det gäller även om du har gjort en flyttanmälan till Magistraten eller Posti, eftersom elavtalet är knuten till en plats och inte en specifik kund.

Logga in på Min energi


För mer information om vilka som äger ditt elnät kan du exempelvis besöka Energimyndighetens hemsida.

Energimyndigheten


Ska du flytta inom några dagar?

Ring oss helt gratis på 0800-177 733 om du behöver teckna ett elavtal med kort varsel. Du kan kontakta vår kundservice på vardagar mellan kl. 09–17, vid andra tider kan du lämna en återuppringningsförfrågan så ringer vi upp dig.

Tidsbundet elavtal och flytt

Ditt elavtal sägs alltid upp vid en flytt oavsett om avtalet är tidsbundet eller tillsvidare. När du tecknar ett nytt elavtal med oss kan du få ditt gamla avtal oavsett vilket elnätsbolag som du är kund hos.

Ta med elavtalet

Oavsett om ditt elavtal är tidsbundet eller tillsvidare så kommer det att sägas upp när du flyttar. Kom ihåg att du då kan teckna ett nytt elavtal med oss, med ett förmånligare pris för dig.

Hittade du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el, flytt, fakturor och Min Energi-tjänst. Vi hjälper gärna dig om du har fler frågor!

Till Kundservice

Skicka meddelande

Vänligen skicka in din fråga via vårt kontaktformuläret nedan så kommer vi att svara dig via e-post. 

Till kontaktformuläret

Ring oss

Tel: 020 722 9000 

Ska du flytta?

Ring vår flyttlinje på tel: 0800 177 733.

Telefontider är vardagar kl. 9–18.