Elavbrott

Elavbrott

Om det är elavbrott eller strömavbrott som det också kallas, i området där du bor eller förbrukar el så ska din elnätsoperatör avhjälpa felet. Du kan se vem som är din elnätsoperatör på din elräkning eller på ditt elnätsavtal.

På Finsk Energiindustris avbrottskarta kan du se aktuell information om elavbrott runt om i landet. Tjänsten är för tillfället endast tillgänglig på finska.

Till avbrottskartan

 

Felanmälan öppet dygnet runt

Elnätsoperatörer servicejour har telefontid dygnet runt när det gäller elavbrottsärenden. Du hittar telefonnummer och kontaktuppgifter till din lokala elnätsoperatör på deras egna webbsidor. Via Finsk Energiindustris kartjänst kan du hitta hemsidan till din elnätsoperatör.


Vad får man för ersättning i samband med elavbrott?

Det lokala elnätsföretaget är ansvarig för överföringen av el och andra nätverkstjänster inom sitt nätverksområde. Detta inkluderar bland annat lagstadgad ersättning vid elavbrott. Ta därför kontakt med din nätverksoperatör när det gäller ersättning vid elavbrott.

Till Energimyndigheten

Hittade du inte svaret på din fråga?

På våra kundservicesidor hittar du information om el, flytt, fakturor och Min Energi-tjänst. Vi hjälper gärna dig om du har fler frågor!

Till Kundservice

Skicka meddelande

Vänligen skicka in din fråga via vårt kontaktformuläret nedan så kommer vi att svara dig via e-post. 

Till kontaktformuläret

Ring oss

Tel: 020 722 9000 

Ska du flytta?

Ring vår flyttlinje på tel: 0800 177 733.

Telefontider är vardagar kl. 9–18.