Elavbrott företag

Om ett el- eller strömavbrott sker inom ditt företags användningsområde, så ska din elnätsoperatör förse dig med service. Du kan hitta information om din elnätsdistrubutör på din elfaktura eller på ditt elnätsavtal.

Finsk Energiindustris avbrottskarta kan du se aktuell information om elavbrott runt om i landet. Tjänsten är för tillfället endast tillgänglig på finska.

Felanmälan öppet dygnet runt

Elnätsoperatörernas servicejour har telefontid dygnet runt när det gäller elavbrottsärenden. Du hittar telefonnummer och kontaktuppgifter till din lokala elnätsoperatör på deras egna webbsidor. Via Finsk Energiindustris kartjänst kan du hitta hemsidan till din elnätsoperatör.

Reservgenerator – en säkerhet vid elavbrott

För vissa företagsanläggningar – till exempel äldreboenden, vattenverk och gårdar – är det lämpligt att säkerställa elförsörjningen med ett backuppverktyg som en reservgenerator.

Skydda datorer och känsliga processer med UPS

Affärsdatasystem är i allmänhet värda att skydda med ett avbrottsfritt energisystem (UPS), vilket garanterar systemen oavbruten strömförsörjning. Med UPS levereras ström till systemen under korta tidsperioder och det filtrerar även bort nätspänningstörningar.

Hittade du inte svaret på din fråga?

På vår kundservicesida hittar du information om elavtal, flytt, fakturering och Min energi.

VI hjälper gärna dig om du har fler frågor.

Till kundservice

Småföretag (max 3x63A)

020 722 9000 (Ina/msa)

(vardagar, kl. 9-17)

Företag (över 3x63A)

020 722 9001 (Ina/msa)
(vardagar. kl. 9-16)

Skicka meddelande

Vänligen skicka in din fråga via vårt kontaktformuläret så kommer vi att svara dig via e-post. 

Till kontaktformuläret