Sähkösopimus heti voimaan - onko se mahdollista?

Unohtuiko sähkösopimus muuttokiireiden alla vai sattuiko vain inhimillinen erehdys? Ei hätää, me pystymme hoitamaan asian kuntoon pikaisestikin, jos tarve niin vaatii. Jotta vältyt turhilta pikakytkentämaksuilta, selvitä ensin alta tarvitsetko pikamuuton vai kiireellisen muuton

 

Pikamuutto

Samalle päivälle haluttu sähkösopimuksen muutto on nimeltään pikamuutto. Tätä tarvitaan, kun uudessa kodissa ei ole lainkaan sähköjä päällä. Silloin tarvitaan sähkösopimus kuluvalle päivälle.

Jos tarvitset sähköjen pikakytkennän, soita asiakaspalveluumme 0800 177 733 (ma–pe 9–18) ennen klo 12.00 varmistaaksesi parhaimman onnistumisen. Mahdollisuus onnistumiseen laskee, mitä myöhemmäksi yhteydenotto asiakaspalveluumme menee.

Pikamuutto on aina riippuvainen myös oman alueesi paikallisesta verkkoyhtiöstä, joten emme aina voi luvata sähköjen kytkemistä samalle päivälle.

Jos sähköt ovat jo päällä, mutta entisen asujan nimissä, on useimmiten järkevintä sopia uuden sopimuksen tekemisestä seuraavalle arkipäivälle. Pikakytkentämaksua ei peritä, koska sähköt ovat jo kytkettynä. Tätä kutsutaan kiireelliseksi muutoksi.

Pikamuuton tekeminen vaatii aina meidän (Vattenfallin) asiakaspalvelun kontaktoinnin puhelimitse. Sähköjen pikakytkentä ei aina välttämättä onnistu, sillä se on riippuvainen paikallisen verkkoyhtiön aukioloajoista ja tavoitettavuudesta. Pikakytkentä on myös useimmiten maksullista ja se kustantaa sinulle noin 50–150 euroa, verkkoyhtiöstä riippuen.

Pikamuuttoa ei valitettavasti ole mahdollista tehdä viikonloppuna.

 

Kiireellinen muutto

Kiireellinen muutto onnistuu silloin, kun kodissa on sähköt päällä, mutta sinulla ei ole vielä sähkösopimusta omissa nimissäsi kyseiseen osoitteeseen. Kiireellinen muutto ei maksa sinulle ylimääräistä, koska kohteessa sähköt ovat jo kytkettynä.

Sähkösopimuksen muuttotilaus saadaan alkamaan seuraavasta arkipäivästä. Jos huomaat perjantaina, että olet unohtanut sähkösopimuksen teon ja muutto on viikonloppuna, niin emme valitettavasti voi tehdä ”tavallista muuttoa” viikonlopulle. Tällöin tarvitset pikamuuton perjantaille tai ”tavallisen muuton” maanantaille. 

Halutessasi vanhan sähkösopimuksen irtisanominen ja sähkön siirron varmistaminen uuteen asuntoon jää meidän tehtäväksemme ja sinä voit keskittyä tärkeimpään; itse muuttoon.

Tee sopimus verkossa