Time in controller:8.12.2022 3.23.06

solar-720x250.png

100 % alkuperätodistettua aurinkosähköä

Kun valitset Vattenfallin Täysaurinko-sopimuksen, tiedät, että sähkönkulutustasi vastaava määrä sähköä tuotetaan uusiutuvalla aurinkovoimalla. Vattenfallin aurinkosähkö on alkuperätodistettua sähköä.

720-usp-low-co2i.png

Erittäin vähäpäästöinen

Aurinkovoima on erittäin vähäpäästöistä, joten se on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Tämän lisäksi sillä on tärkeä rooli tulevaisuuden energiajärjestelmissä.

720-usp-kiintea-hinta-2.png

Kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan

Koko sopimuskauden ajaksi sovitaan kiinteä hinta, johon sähkön markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. Lähetämme sinulle hyvissä ajoin edullisen aurinkosähkön uusimistarjouksen.

 

Valitse Täysaurinko-sähkösopimus

Täysaurinko-sähkösopimuksessa käyttämäsi sähkö on tuotettu 100 % uusiutuvalla ja alkuperätodennetulla aurinkoenergialla.

Jos haluat ryhtyä itse aurinkosähkön tuottajaksi ja pienentää sähkölaskua omilla aurinkopaneeleilla, tutustu aurinkopaneelipaketteihimme.

Täysaurinko-sähkösopimus ei ole tällä hetkellä myynnissä.

Aurinkovoima on uusiutuva energianlähde ja yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotantomuodoista. Päästöttömänä tuotantomuotona sen ympäristövaikutukset ovat moneen tuotantotapaan verrattuna vähäisiä.

Tutustu tarkemmin

Näytä lisää Vähemmän CO2-säästö on n. CO2-säästö perustuu asiakkaidemme kulutuskeskiarvoon. Perusmaksu: Tarjouskampanjan kesto: Hinta: Spot-hinta + Sopimuksen kesto: Määräaikainen Toistaiseksi voimassa Tee sopimus

Vattenfallin aurinkosähkö

aurinkosivu-epi-1.jpg

Aurinkosähköä verkosta

Aurinkosähkö on aurinkovoimalla tuotettua energiaa, jota sähkömyyjä myy asiakkailleen. Aurinkovoima on yksi valittavissasi oleva energian tuotantomuoto, kuten tuuli- ja vesisähkökin. Vattenfallilla tämän sopimuksen nimi on Täysaurinko. Kun valitset kiinteähintaisen Täysaurinko-sähkösopimuksen, saat 100-prosenttista ympäristöystävällistä aurinkovoimalla tuotettua sähköä sähköverkosta kotiisi vakaaseen hintaan meiltä ilman ylimääräisiä lisäkuluja.

aurinkokuva-epiin-2.jpg

Alkuperätodistettua aurinkosähköä

Täysaurinko toimii siten, että hankimme vuosittain saman verran auringolla tuotettua sähköä kuin mitä käytät vuoden aikana. Viranomaiset valvovat aurinkosähkön alkuperätakuita. Kaikki ostamamme aurinkovoima on alkuperätodennettu, joka tarkoittaa sitä, että voimme osoittaa missä ja miten se on tuotettu. Aurinkosähkön alkuperämaat ovat Ruotsi, Italia ja Belgia.

 

 

Määräaikainen sopimus

Tämä sähkösopimus tehdään aina määräajaksi, joka näkyy sopimuksen teon yhteydessä. Koko sopimuskauden ajan maksat sähköstäsi kiinteää kilowattituntihintaa, johon markkinahinnan muutokset eivät vaikuta. 

Muuttoturva

Muuttaessaan Vattenfallin asiakas voi ottaa sähkösopimuksensa mukaan uuteen kotiinsa. Sähkösopimus siis jatkuu uudessa kodissa samoin ehdoin ja hinnoin. Tutustu muuttoturvaan.

Asiantuntijan kommentti

"Aurinkoenergia on ehtymätön uusiutuvan energian tuotantomuoto, jonka hyödyntämisessä on suuri potentiaali. Aurinkoenergialla onkin tärkeä rooli tulevaisuuden energiajärjestelmässä ja se on myötävaikuttamassa energiantuotannon siirtymisessä kohti uusiutuvia energialähteitä. Itselleni aurinko edustaakin tulevaisuuden uusiutuvaa energiaa."

Mikko-Oskari Hiipakka, tuoteasiantuntija
Vattenfall Oy

Miten aurinkosähkö tuotetaan?

720x500-solarpower-1.png

Aurinkopaneelien toimintaperiaate

Aurinkosähkön tuottaminen perustuu auringon säteilyenergian muuttamiseen sähkövirraksi. Auringon säteilemä energia koostuu pienistä hiukkasista eli fotoneista.

Osuessaan aurinkopaneeliin fotonit imeytyvät puolijohdemateriaaleihin, kuten piihin. Ne irrottavat negatiivisen varauksen omaavat elektronit atomeistaan, jolloin elektronit pääsevät vapaasti virtaamaan puolijohdemateriaalissa, muodostaen sähkövirtaa aurinkokennojen virtajohtimiin. Säteilyn intensiteetin kasvaessa elektroneja irtoaa enemmän: aurinkopaneeli tuottaa kesällä paremmin kuin talvella, koska valoa on enemmän.

Suomen olosuhteet soveltuvat varsin hyvin aurinkoenergian hyödyntämiseen. Aurinko säteilee Etelä- Suomessa neliömetrin vaakapinnalle vuodessa yhteensä noin tuhat kilowattituntia. Keski-Suomessa säteilymäärä on n. 900 kWh ja Sodankylässäkin vielä n. 800kWh.

 

Vattenfall ja aurinkovoima

Vattenfall rakentaa aurinkovoimaa Euroopan laajuisesti mm. Alankomaissa, jossa uusin valmistunut rakennushanke on 18 000 aurinkopaneelin ja viiden jalkapallokentän kokoinen aurinkopuisto Eemshavenissa.

Tutustu aurinkovoimaan