Sähköverkkopalvelut

Sähköverkkopalvelut ovat paikallisen jakeluverkonhaltijan vastuulla. Verkonhaltija huolehtii sähköliittymistä sekä sähkön siirrosta kotiisi. Tiedon kotisi verkonhaltijasta löydät Vattenfallilta saamastasi sopimusvahvistuksesta ja verkkoyhtiön sinulle lähettämästä sopimusvahvistuksesta tai sähkölaskusta. 

Sähköverkkoon liittyminen

Liittymä sähköverkkoon tilataan paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Siirtotuotteet

Tyypillisimmät siirtotuotteet tällä hetkellä on Yleis-, yö- ja vuodenaikasiirto. Siirtotuotteen valintaan vaikuttavat asumismuoto, sähkönkulutus ja lämmitysratkaisut.

Yleissiirto tuote soveltuu koteihin, joissa ei ole sähkölämmitystä ja sähkönkäyttö on tyypillisesti alle 10 000 kWh vuodessa. Yleissiirto-tuote muodostuu perusmaksusta ja energian siirtohinnasta.

Yösiirto-tuote soveltuu sähkölämmittäjille ja koteihin, joissa sähkönkulutus on yli 10 000 kWh vuodessa. Tuotteen hinta muodostuu perusmaksusta ja energian päivä- ja yösiirtohinnoista. Yösiirtohinta on tyypillisesti jonkin verran päiväsiirtohintaa edullisempi. Aikajako, koska päiväsiirtohinta on voimassa, vaihtelee verkkoyhtiöittäin.

Vuodenaikasiirtotuote soveltuu sähkölämmittäjille ja koteihin sekä maatiloihin, joissa sähkönkulutus on yli 10 000 kWh vuodessa. Tuotteen hinta muodostuu perusmaksusta ja energian talviarkipäiväsiirtohinnasta ja muun ajan siirtohinnasta. Muun ajan siirtohinta on tyypillisesti jonkin verran talviarkipäiväsiirtohintaa edullisempi. Aikajako, koska talviarkipäiväsiirtohinta on voimassa, vaihtelee verkkoyhtiöittäin.

Puunkaatoapu

Sähkölinjojen lähellä olevien puiden kaatoon verkkoyhtiöt tarjoavat hyvin usein puunkaatoapua, jotta ikäviltä tapaturmilta ja sähkökatkoilta voitaisiin välttyä. Jos olet aikeissa kaataa puita tai huomaat sähkölinjan lähellä kaatumaisillaan olevan puun, ole hyvä ja ota yhteyttä paikalliseen jakeluverkonhaltijaan.

Kaapelinnäyttö

Ennen kaivuutyön aloittamista kannattaa aina varmistaa, ettei reitillä ole maakaapeleita. Paikalliset jakeluverkonhaltijat tarjoavat oman verkkoalueensa kaapeleiden sijainnin näyttöpalvelua tyypillisesti maksutta, joten maankaivuu töissä tätä palvelua kannattaa hyödyntää, jos on pienintäkään epäselvyyttä maakaapeleiden sijainnista.

Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

Asiakaspalvelumme sivuilta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksiin, muuttoon, laskutukseen ja Oma energia -palveluun liittyen. 

Asiakaspalvelu

Yhteydenottolomake

Lähetä kysymyksesi oheisen lomakkeen kautta niin vastaamme sinulle sähköpostitse.

Soita meille

Puh: 020 722 9000 (mpm/pvm)
(ark. klo 9-17)

Oletko muuttamassa?

Soita numeroon 0800 177 733.
Muuttopuhelimemme päivystää arkisin klo 9-18.

Kysy chatissa