Vuoden Energiaperhe -kilpailun osallistujat 2015

Vuoden Energiaperhe -kilpailu käynnistyy taas: Ellen Jokikunnas, Tami Tamminen ja Jenni Kokander kilpailevat energiatehokkuudesta

Vattenfallin järjestämä Vuoden Energiaperhe -kilpailu haastaa jälleen kolme julkisuudesta tunnettua henkilöä tarkkailemaan ja tehostamaan kotinsa energiankulutusta. Tänä vuonna kilpailuhaasteen ovat ottaneet vastaan juontaja Ellen Jokikunnas, koulutusyrittäjä Juhani “Tami” Tamminen sekä näyttelijä Jenni Kokander.

Kilpailuhenkinen kolmikko pääsee kilpailun aikana tutustumaan kotiensa energiankulutukseen perin pohjin. Tunnettujen henkilöiden tavoitteena on pienentää kulutusta ja samalla myös sähkölaskua. Arjen pienistä mukavuuksista ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaan säästöä haetaan parantamalla energiatehokkuutta.

Kilpailu käynnistyy toukokuussa. Lähtökartoitus tehtiin jo huhtikuussa, jolloin Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos kävi tutustumassa kilpailijoiden koteihin ja katsomassa, millaista säästöpotentiaalia niistä löytyisi. Koteihin asennettiin sähkölaitteiden kulutusta mittaavat laitteet, jotta kulutuksesta ja energiankäytön tehostumisesta saadaan reaaliaikaista tietoa. Kilpailun aikana Malkus Lindroos myös neuvoo ja tukee kisaajia heidän energiatehokkuusprojektissaan.

Kilpailijoiden tekemisiä ja fiiliksiä voi seurata netissä osoitteessa www.energiaperhe.fi sekä Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/vattenfall.sahkoseurapiiri. Tarjolla on paitsi tietoa energiankulutuksesta, myös kilpailijoiden ja energia-asiantuntija Malkus Lindroosin keskusteluja ajankohtaisista aiheista.

Kilpailun voittoa eivät ratkaise ainoastaan sähkönsäästöprosentit, vaan myös kilpailijoiden kisa-asenne ja into. Tuomariston puheenjohtajana toimii energia-asiantuntija Malkus Lindroos Vattenfallista, ja tuomaristoon kuuluvat myös viime vuoden Energiaperhe-kilpailun voittaja Olga Temonen, Jukka Paananen BaneN:stä ja Irmeli Mikkonen Motivalta.

Kilpailun järjestää Vattenfall Oy.

Vuoden Energiaperheen tittelistä kilpaillaan nyt viidettä kertaa.
Viime vuoden Energiaperhe-kilpailussa näyttelijä-tuottaja Olga Temonen päihitti laulaja Marita Taavitsaisen ja näyttelijä Kai Lehtisen.

Katso myös video viime vuoden voittajasta Olga Temosesta

Vuonna 2012 jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund vei voiton laulaja Heidi Kyrön ja jääkiekkolegenda Jukka Tammen nenän edestä.

Vuoden 2011 kilpailussa urheiluvaikuttaja Toni Nieminen voitti keittiömestari-ravintoloitsija Maija Silvennoisen ja artisti Laura Voutilaisen.

Vuoden 2010 Energiaperhe-kilpailun tittelin vei hämeenlinnalainen Horilan perhe, jonka epävirallisena tavoitteena oli saada energiansäästöstä pysyvä elämäntapa.

Lisätietoja:

Malkus Lindroos, Vattenfall
puh. 050 582 9138
www.energiaperhe.fi
www.vattenfall.fi/energianeuvonta
https://www.facebook.com/vattenfall.sahkoseurapiiri


Vattenfall myy sähköä kaikkialle Suomeen (lukuun ottamatta Ahvenanmaata) ja on yksi maan suurimmista sähkön myyjistä. Meiltä voit valita itsellesi sopivan sähkösopimuksen ja tavan, jolla haluat sähkösi tuotetun. Tarjoamme ja kehitämme asiakkaillemme myös muita sähköön liittyviä tuotteita ja palveluita, joiden avulla voit ottaa sähkölaskusi hallintaan.

Vuoden Energiaperhe 2015 -kilpailijat

Juhani “Tami” Tamminen, koulutusyrittäjä

Jenni Kokander, näyttelijä

Ellen Jokikunnas, juontaja

Lisää kuvia ja tietoa kilpailusta sivustolla: www.energiaperhe.fi