Uudet sähkönmyyntiehdot käyttöön 1.12.2014 alkaen

Vattenfall ottaa käyttöön uudet Energiateollisuuden suosittelemat yleiset sähkönmyyntiehdot SME2014 1.12.2014 alkaen. Uudet sähkönmyyntiehdot korvaavat aikaisemmin käytössä olleet yleiset sähkönmyyntiehdot SME2010. Mahdolliset sopimuskohtaiset ehdot eivät muutu muutoksen yhteydessä.

Uudet ehdot astuvat voimaan toistaiseksi voimassaolevien sopimusten osalta 1.12.2014. Määräaikaisiin sopimuksiin uusia ehtoja sovelletaan uusien sopimusten osalta 1.12.2014 lähtien, ja olemassa olevat sopimukset siirtyvät uusiin ehtoihin sopimusuusinnan yhteydessä.

Uusiin sopimusehtoihin voit tutustua täällä

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

Mitä ovat sähkön yleiset myyntiehdot?

Sähkön yleiset myyntiehdot ovat energiatoimialan yhdessä laatimat sähkösopimuksia koskevat yleiset sopimusehdot, joita sovelletaan suurimpaan osaan sähkösopimuksista. Sähkön myyntiehdot laaditaan yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Kilpailu- ja kuluttajaviraston sekä Energiaviraston kanssa. Ehdot perustuvat voimassa olevaan lainsäädäntöön esim. sähkömarkkinalakiin ja kuluttajasuojalakiin. Energiateollisuus ry suosittelee yrityksiä käyttämään yleisiä myyntiehtoja.

Pitääkö minun tehdä jotain muutoksen vuoksi?

Sinun ei tarvitse tehdä mitään muutoksen vuoksi.

Miksi ehdot muuttuvat?

Yleisen myyntiehtojen taustalla olevaan lainsäädäntöön (esim. sähkömarkkinalaki, kuluttajasuojalaki ja energiatehokkuuslaki) on tullut myyntiehtojen kannalta oleellisia muutoksia. Myyntiehdot on nyt päivitetty vastaamaan voimassaolevaa lainsäädäntöä.

Mitä muutoksia ehtoihin on tullut?

Merkittävimmät muutokset liittyvät uuden sähkömarkkinalain ja kuluttajansuojalain vaatimuksiin. Esimerkiksi sopimusvahvistusilmoitusten sisältö ja toimitusaikataulu ovat muuttuneet. Ehtoja on myös päivitetty muilta kuin kuluttaja-asiakkailta perittävien vakuuksien osalta.
Halutessasi voit tutustua oheiseen listaukseen kaikista sopimusehtoihin tulleista muutoksista.

Kooste sopimusehtomuutoksista