Tiedotteet 2014

Joulukuu 2014

Ensimmäiset pakkaset nostavat jo sähkön hintaa – Tarkka kuluttaja seuraa nyt tuntihintoja

Sähkön hinta on pysynyt jo ennätyksellisen pitkään alhaalla heikon taloustilanteen vuoksi. Vattenfallin tuotespesialistin mukaan talven ensimmäiset pakkaset kuitenkin aiheuttavat jo sähkön hintapaineita. Tarkka kuluttaja onkin nyt valppaana sähkön käytössä.
Lue lisää

Joulukuu 2014

Missä piilevät joulun sähkösyöpöt? – Asiantuntija vastaa

Laatikot paistuvat sähköuunissa, jouluvalot vilkkuvat ja sähkökiuas hehkuu kuumana. Joulun juhla-askareissa sähköä kuluu huomaamatta arkea enemmän. Jouluna voi myös säästää sähköä ja kääntää virrat pois vaikka auton lämmittimestä.
Lue lisää

Joulukuu 2014

Uusi vuosi uudessa kodissa - Älä unohda sähkösopimusta!

Joulun välipäivät kuluvat monella muuttohommissa. Muuttostressiä voi lievittää valmistautumalla hyvin ja siirtämällä sähkösopimus ajoissa uuteen paikkaan. Näin muuttajaa odottaa lämmin ja valoisa koti.
Lue lisää

Joulukuu 2014

Tiesitkö tätä sähkön tuotannosta? - Intergalaktinen tietokirja vastaa

Monet sähköyhtiöt tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden valita sähkön alkuperä sähkösopimusta tehtäessä. Miten sähköä kulutetaan ja miten sitä tuotetaan? Vattefallin Intergalaktinen tietokirja opastaa sähköntuotannon saloihin.
Lue lisää

Joulukuu 2014

Olga Temosesta Vuoden Energiaperhe -kilpailun voittaja

Vuoden Energiaperhe 2014 -tittelin nappasi näyttelijä-tuottaja Olga Temonen perheineen. Temoset vähensivät kotinsa sähkönkulutusta vuoden aikana liki puolella. Tuomaristo arvosti ennen kaikkea sitä, että Olga toi energiansäästöviestiä esiin monissa kanavissa aktiivisesti.
Lue lisää

Marraskuu 2014

Sähkönsäästössä vaanii yllättäviä sudenkuoppia – älä sorru näihin!

Sähkölasku on useissa kotitalouksissa iso vuosittainen kuluerä, josta on vaikea päästä eroon. Vaihtoehdoksi jää sähkön säästäminen. Vattenfallin energia-asiantuntija kannustaa kiinnittämään huomiota lämmitykseen ja lämpimän veden käyttöön. 
Lue lisää

Lokakuu 2014

Asiantuntija: Suomalaisten kiinnostus sähkön alkuperään kasvaa

Kuluttajien sähkönkäyttöä tutkiva selvitys paljastaa, että puolet suomalaisista tietää, kuinka omasta pistorasiasta tuleva sähkö on tuotettu. Vattenfallin asiantuntija pitää tulosta erittäin hyvänä.
Lue lisää

Lokakuu 2014

Tutkimus: Kuluttajilla kovia vaatimuksia sähköyhtiöille

Hinta ratkaisee, kun suomalaiset ostavat sähköä sähköyrityksiltä. Jopa kolme neljästä suomalaisesta nostaa sähkön hinnan kolmen tärkeimmän kriteerin joukkoon sähkönmyyjää valitessa. Luotettavuus, paikallisuus ja ympäristöystävällisyys seuraavat perässä.
Lue lisää