Suoraveloitus päättyy

Suomalainen suoraveloituspalvelu päättyy EU-asetuksen mukaisesti 31.1.2014. Kotimaista suoraveloitusta ei voi enää tämän jälkeen käyttää laskun maksuun. Muutos on osa Suomen siirtymistä yhtenäiseen euromaksualueeseen, SEPA:aan (Single Euro Payments Area)

Mitä suoraveloituksen tilalle tarjotaan?

Suosittelemme siirtymään e-laskuun tai uuteen suoramaksupalveluun.Erityisesti verkkopankkiasiakkaille suosittelemme e-laskua.

Asiakkaille, jotka eivät käytä verkkopankkia, tarjoamme uutta Suoramaksu-nimistä palvelua. Käytännössä palvelu vastaa täysin suoraveloitusta. Suoramaksupalvelun avulla laskujen maksaminen tapahtuu entiseen tapaan.  Saat tässäkin tapauksessa laskusta ennakkoilmoituksen kotiisi, ja maksu hoituu nykyisen suoraveloituksen tapaan tililtä eräpäivänä. Suoramaksu tulee käyttöön heinäkuussa 2013.

Miten siirtyminen suoraveloituksesta e-laskuun tai suoramaksupalveluun tapahtuu?

Suoraveloitukset muunnetaan automaattisesti uuteen palveluun vuoden 2013 aikana. Lähetämme sinulle kirjepostissa ehdotuksen e-laskun tai suoramaksupalvelun käyttöön siirtymisestä. Jos hyväksyt ehdotuksen, huolehdimme muutoksesta pankkisi kanssa, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Mikä on e-lasku?

E-lasku on turvallinen, ekologinen ja helppo tapa vastaanottaa ja maksaa laskut. E-lasku on kuluttajille suunnattu sähköinen lasku, joka maksetaan verkkopankissa. Laskun tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee ainoastaan tarkistaa ja hyväksyä lasku. Tarvittaessa laskun eräpäivää ja summaa voi muuttaa. Kaikki sinulle saapuneet laskut säilytetään Verkkopankin laskuarkistossa 18 kuukauden ajan. E-lasku on paperiton vaihtoehto perinteiselle laskulle, joten valitsemalla e-laskun huomioit myös ympäristön.

E-laskun automaattisen maksamisen toiminto mahdollistaa vastaavat palvelut kuin suoraveloituksessa. Lisäksi e-laskussa on nyt jo lisäominaisuuksia, jotka tekevät siitä suomalaista suoraveloitusta monipuolisemman – voit halutessasi esimerkiksi maksaa automaattisessa maksamisessa olevan laskun heti sen saavuttuaan.

E-laskun edut

  • Eri laskuttajille voi määritellä itselleen sopivia automaattisia toimintoja (esimerkiksi maksetaan sähkölaskut automaattisesti, jos ne ovat alle 30 €).
  • Maksutiliä voi muuttaa verkkopankissa.
  • Laskun summaa ja eräpäivää voi muuttaa.
  • E-lasku on ympäristöystävällinen.
  • Laskut arkistoituvat verkkopankkiin.
  • Kaikki e-laskun tiedot on valmiiksi täytetty, joten näppäilyvirheet jäävät pois.

Mikä on suoramaksu?

Suoramaksu on tarkoitettu sellaiselle maksajalle, joka ei käytä verkkopankkia. Pankki toteuttaa maksajan kanssa sovittujen laskujen maksamisen automaattisesti eräpäivänä. Laskuttaja toimittaa maksajalle erillisen ilmoituksen laskusta.

Suoramaksu Finanssialan Keskusliiton verkkosivuilla (uusi ikkuna)

Miten siirryn e-laskun käyttäjäksi?

Voit tehdä e-laskusopimuksen verkkopankissasi niiden laskuttajiesi kanssa, jotka tarjoavat e-laskua. Maksaessasi paperilaskua voit valita laskutusvaihtoehdoksi e-laskun ja jatkossa saat laskusi e-laskuina suoraan verkkopankkiisi.

E-lasku Finanssialan Keskusliiton verkkosivuilla (uusi ikkuna)

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yhteystiedot

Linkkejä eri pankkien e-laskusivuille