Sähkökatsaus

Lokakuu 2016

Sähkökatsaus – Sähkön hinta nousussa

Sähkön hinta on nousussa muun muassa hiilen ja päästöoikeuksien hintojen nousun vuoksi. Lyhyellä aikavälillä hintojen nousuun vaikuttaa eniten vuodenaikaan nähden kuiva säätila Pohjoismaissa.

Sähkön johdannaismarkkinat ovat nousussa, johtuen hiilen, päästöoikeuksien sekä Saksan markkinoiden hintojen noususta. Nämä kaikki osaltaan vaikuttavat myös sähkön hintaan Suomessa. Lyhyemmällä aikavälillä Suomen spot-hintojen nousuun vaikuttaa viilenevät illat ja kuiva, sateeton, sää.

Kiinteähintainen sopimus helpottaa kulujen ennustamista

Määräaikainen, kiinteähintainen, sähkösopimus on hyvä keino varautua mahdolliseen hintojen nousuun sitomalla hinta tämänhetkiselle tasolle. Kiinteä kuukausimaksu ja energian hinta pysyvät koko sopimuskauden ajan samoina. Määräaikaisten sopimusten osalta sopimuksen solmimisen ajankohdalla on suuri merkitys, koska sähkön hinta voi vaihdella vuositasolla jopa kymmeniä euroja per megawattitunti.

Pörssisähkötuotteet hintakehitystä seuraaville

Pörssisähkötuotteiden hinnoittelu perustuu sähköpörssi Nordpoolin toteutuneisiin tuntihintoihin ja yrityksen tuntikohtaisiin kulutuksiin. Pörssisähkötuotteet sopivat yrityksille, joissa seurataan sähköpörssin hinnan vaihteluita aktiivisesti.

Sähkösopimus yrityksen mukaan

Tarjotessamme sähköä asiakkaillemme otamme aina huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet. Suurempien (yli 63A) yritysten pörssituote on Spot-sopimus. Pienyritysasiakkaille (alle 63A) vastaava tuote on Tuntisähkö-sopimus. Ottakaa yhteyttä yritysasiakaspalveluumme puh. 020 722 9001 (mpm/pvm), ja me autamme teitä valitsemaan yrityksellenne parhaimman sopimusmuodon.

Vattenfallin Energiamerkit uusiutuvaa energiaa suosiville yrityksille

Vattenfall on luonut Energiamerkit yritysasiakkaittensa avuksi markkinointi- ja asiakasviestintään. Energiamerkkien avulla Vattenfallin asiakasyritys voi viestiä omille asiakkailleen ja sidosryhmilleen suosivansa uusiutuvaa energiaa aurinko-, vesi- tai tuulivoiman muodossa, ja tekevänsä töitä vähentääkseen hiilidioksidipäästöjään.

Vattenfallin yritysasiakkaat, joilla on sopimus joka on tuotettu vesi- tai tuulivoimalla, sekä aurinkopaneeleita ostaneet asiakkaat, ovat oikeutettuja saamaan käyttöönsä Vattenfallin Energiamerkit markkinointiinsa. Asiakasyrityksemme saavat käyttöönsä Vattenfallin Energiamerkkitodistuksen ja -tarran niin printti kuin digitaalisessakin muodossa. Energiamerkin voi laittaa vaikkapa yrityksen oveen ja verkkosivuille. Vattenfallin Energiamerkki sopii lisäksi erinomaisesti yhteiskuntavastuu- tai yhteistyökumppanisivulle.

Aiheeseen liittyvät linkit

Käytämme tuulivoimaa - Vattenfallin energiamerkki
Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema 100 % uusiutuvalla tuulivoimalla tuotettu tuulisähkösopimus. Vattenfallin tuulisähköllä on EKOenergia sertifikaatti, ja tuotannon alkuperämaana on Ruotsi ja/tai Tanska.
Vesivoiman energiamerkki
Uusiutuvalla vesivoimalla tuotettua sähköä. Vesivoima ja vesisähkö ovat Vattenfallin toiminnan peruskiviä, ja vesisähköasiakkaana saat vähäpäästöistä sähköä ilman lisähintaa.
Vattenfallin Aurinkomerkki aurinkopaneeliyritysasiakkaille
Aurinkomerkki aurinkopaneeliasiakkaillemme. Aurinkopaneeleilla tuottaessasi vähennät tuntuvasti ostosähkön kustannuksia ja pienennät yrityksesi hiilijalanjälkeä. Aurinkopaneelimme on suunniteltu Suomen olosuhteisiin ja valmistettu Euroopassa.