Sähköpostilaskun maksaminen

Yleistä

Ohjeessa esiintyvät CTRL+kirjain tarkoittaa control- ja kirjainnäppäimen painallusta. Esimerkiksi jos ohjeessa kehotetaan: "paina CTRL+C", paina control-näppäin pohjaan (useimmissa näppäimistöissä merkitty Ctrl) ja pidä se pohjassa kunnes olet painanut c-näppäintä.

Aloitus

  1. Muodosta Internet-yhteys, jos se ei ole jo valmiiksi auki.
  2. Avaa sähköpostin liitteenä tullut sähköinen tilisiirtolomake www-selaimeen. Useimmissa sähköpostiohjelmissa tämä tapahtuu kaksoisnapsauttamalla liitteen nimeä tai kuvaketta.
    Nordean, Sampo-pankin, Aktia Säästöpankin, Handelsbankenin, Osuuspankin, Paikallisosuuspankin tai Säästöpankin asiakkaana voit halutessasi vähentää maksutietojen näppäilyä siirtämällä maksutiedot pankin palveluun pankkiviivakoodin avulla. Voit kopioida pankkiviivakoodin leikepöydälle tilisiirron alaosasta käsin: maalaa hiirellä tarkasti pankkiviivakoodin numerosarja tai kaksoisklikkaa sitä ja paina CTRL+C.
    Napsauta sen pankin linkkiä, jonka Internet-maksujärjestelmään sinulla on tunnukset ja jonka kautta haluat laskun maksaa.
  3. Selaimeen avautuu valitsemasi pankin maksujärjestelmän sisäänkirjoittautumissivu. Maksa lasku pankin ohjeiden mukaan.

Viivakoodin käyttö pankin palvelussa

Sisäänkirjoittautumisen jälkeen valitse "UUSI MAKSU". Napsauta lomakkeella olevaa Viivakoodin luku -painiketta. Näyttöön ilmaantuu viivakoodin lukuikkuna. Vie kohdistin lukuikkunan tekstikenttään ja paina CTRL+V. Napsauta lukuikkunan "OK"-painiketta. Nyt viivakoodin tietojen pitäisi ilmestyä tilisiirron kenttiin. Täydennä vielä Saajan nimi –kenttä.