aurinkopaneelit

Omatuotanto-sopimuksella lisähyötyä aurinkopaneeleista

Suurimman taloudellisen hyödyn saat aurinkopaneeleistasi silloin kun niiden tuottama sähkö kattaa oman kulutuksesi. Tällöin säästät sekä sähkön myynti- että siirtomaksut. Hetkellisesti, esimerkiksi aurinkoisena kesäpäivänä, saattaa eteen tulla tilanteita, jolloin aurinkopaneelit tuottavat enemmän sähköä kuin mitä juuri sillä hetkellä tarvitset. Tämän niin sanotun ylijäämäsähkön voit syöttää verkkoon ja myydä sen markkinahintaan meille. Näin saat lisää taloudellista hyötyä investoinnistasi.

Aurinkopaneeliasiakkaan erikoisetu – puhdas markkinahinta

Kun solmit kanssamme Omatuotanto-sopimuksen, maksamme sinulle jokaisesta verkkoon syöttämästäsi kilowattitunnista Suomen hinta-alueen tuntispot-hinnan, emmekä peri siitä marginaalia. Saat siis tuottamastasi sähköstä puhtaan markkinahinnan, ilman kuluja. Tämä on erityisetu asiakkaille, jotka ovat ostaneet aurinkopaneelit Vattenfallin kautta.

Tuntispot-hinta on sähkön markkinahinta, jonka sähköpörssi Nord Pool julkaisee joka päivä seuraavan vuorokauden tunneille. Ajankohtaisia ja menneitä tuntispot-hintoja voit tarkastella esimerkiksi täällä.

Helppoa ja vaivatonta

Omatuotanto on toistaiseksi voimassaolevan sopimus. Voit tehdä sopimuksen milloin tahansa, ennen tai jälkeen paneelien asennuksen.

Jos myyt ylijäämäsähkön Omatuotanto-sopimuksella, tarvitset lisäksi voimassaolevan sähkönmyyntisopimuksen Vattenfallin kanssa, jolla ostat meiltä sähköä silloin kun oma tuotanto ei riitä kattamaan kulutustasi. Saat sähkölaskusi ja hyvityksen verkkoon syötetystä ylijäämäsähköstä yhdellä ja samalla laskulla. Tiedot verkkoon syöttämästäsi sähköstä saamme suoraan paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Omatuotanto-asiakkaana saat sähkölaskusi ja hyvityksen verkkoon syötetystä ylijäämäsähköstä yhdellä ja samalla laskulla. Jos sinulla on jo Vattenfallin sähkösopimus, saat sähkölaskusi edelleen samalla laskutusryhmillä, joka on ollut käytössäsi aiemmin. Tiedot verkkoon syöttämästäsi sähköstä saamme suoraan paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Oma energia -palvelusta voit seurata omaa sähkönkulutustasi ja verkkoon syötettyä energiaa päivä- ja tuntitasolla.

Omatuotanto-sopimuksen solmiminen on vaivatonta. Ota yhteyttä asiantuntijatiimiimme soittamalla numeroon 020 722 9000 (arkisin klo 9-17, mpm/pvm) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuotteet@vattenfall.fi, niin hoidamme asian kuntoon.

Lisätietoa aurinkopaneeleista

Usein kysyttyä

Asiantuntijamme palveluksessasi


Vattenfall chat