Kuupaneelit Vattenfallilta

Mullistavat kuupaneelit ratkaisevat aurinkotalouden haasteet

Lanseerattuamme aurinkopaneelit olemme törmänneet haasteeseen, että moni kaipaa sähköä juuri silloin, kun aurinko ei paista. Olemme työskennelleet ongelman parissa jo pidemmän aikaa, ja lanseeraamme nyt ensimmäisenä pohjoismaisena sähköyhtiönä kuupaneelit. Kuupaneelit ovat muuten kuin aurinkopaneelit, mutta ne virittyvät kuunsäteilyn energiasta ja tuottavat siitä sähköä. Koska kuunvalo on kylmempää kuin auringonvalo, kuupaneelien hyötysuhde on myös aurinkopaneeleita parempi, ja voit päästä jopa 105 % hyötysuhteeseen.

Riittääkö kuunsäteily tuottamaan tarpeeksi energiaa myös valoisina kesäöinä?

Kuun tuottama energiaan ei vaikuta, onko kuu nouseva, laskeva vai täysi, koska kuu kiertää maapalloa jatkuvasti elliptisellä radalla. Vattenfallin myymät verkosta riippumattomat kuupaneelit on mitoitettu niin, että sähköä riittää myös valoisina kesäöinä. Tosin tammikuun pakkasyöt ovat usein parhaita kuupaneelien sähköntuotannon kannalta. Teknologian kehittyessä myös Jupiterin 67 kuuta voidaan hyödyntää sähköntuotannossa, mikä lisää kapasiteettia merkittävästi.

Vattenfallin kuupaneeliasiantuntijan Outi Raulaksen mukaan kuupaneeli sekoitetaan usein kuusipaneeliin, joka on yleinen pintamateriaali mm. saunoissa. Kuusipaneelilla ei ole mainittavaa merkitystä sähköntuotannon kannalta.

Aprillia, aprillia. Vattenfall osallistui tällä kuupaneeli-tarinalla aprillipäivän 2015 viettoon.

Oikeat paneelimme löydät täältä.