EnergyWatch käyttöohjeet

Energy Watchin avulla arvioit kulutustottumuksiasi helposti ja muokkaat niitä energiaystävällisempään suuntaan. Katso lisää videolta.

EnergyWatch –pikaohje

 1. Varmista että pääset käsiksi sähkömittariisi, ja että siinä ei ole pyörivää kiekkoa joka pyörii kulutuksen tahtiin vaan LED joka vilkkuu (etäluettavissa malleissa on aina LED).
  • merkitse muistiin ledin viereen merkitty vilkkumistaajuus, esim. 1000 imp/kWh
 2. Varmista että WiFi –verkkosi ulottuu sähkömittariin asti (myös silloin kun mahdollinen kaappi on kiinni) tai että saat vedettyä EnergyWatch (EW) –laitteen johdon ulos metallikaapista niin että itse laite tulee kaapin ulkopuolelle ja pelkkä lukupää jää sisälle.
 3. Hanki EW –laite sekä lataa EnergyWatch –sovellus Androidille tai iOS –tuotteille. PC/Mac –versiolla asennus on mahdollista kesäkuun lopussa 2015.
 4. Asenna EnergyWatchiin paristot tai virransyöttö (micro-usb), ja luo tili sovelluksen käyttöä varten osoitteessa fi.energywatch.se
  • aseta tiliä luodessa muistiin merkitsemäsi vilkkumistaajuus (imp/kWh) sovellukseen
 5. Vahvista sähköpostistasi tilisi, ja kirjaudu sen jälkeen tililläsi sovellukseen (Android- tai iOS –laitteella)
 6. Valitse sovelluksesta tämän jälkeen lisää laite => EnergyWatch ja seuraa ohjeita
 7. Kokeile, että näet sovelluksessa kulutusta, kun peität sensorin esim. kädellä muutaman kerran
 8. Kytke hetkeksi päälle jokin iso (vaikkapa sauna) sähkönkuluttaja, ja sen jälkeen kokeile lukijan paikka mittarista niin että EnergyWatch –laitteen ledit vilkkuvat. Kiinnitä se sen jälkeen mukana tulevalla kiinnitysteipillä paikkaan.
  • jos mittarin ledi vilkkuu, mutta EW:n ei, tarkista EW:stä onko siinä valittuna infrapuna- vai tavallinen valo ja kokeile vaihtaa kytkimen asento
  • varmista ettei tilassa ole liian valoisaa – EW:n täytyy pystyä erottamaan ledin vilkkuminen. Esimerkiksi suorassa auringonpaisteessa ledin vilkkuminen ei erotu.
 9. Kun asennus on valmis, varmista että näet sovelluksessa kulutuksen ja sammuta sen jälkeen sauna (tai se iso kuluttaja jonka laitoit päälle)

 

Katso myös

EnergyWatch