Energiaa fiksusti
Tehdään yhdessä pieniä ilmastotekoja

Energia on arvokasta, ja sitä kannattaa käyttää harkiten ja tehokkaasti.

Energiaa fiksusti

Energia on arvokasta, ja sitä kannattaa käyttää harkiten ja tehokkaasti. Energiankäytön tehostamisen perimmäisenä tavoitteena on ympäristöstä huolehtiminen ja kasvihuonekaasujen vähentäminen. Omilla valinnoillamme voimme tehdä pieniä ilmastotekoja ja vaikuttaa tulevaisuuteen.

Tiesitkö muuten, että sähköenergian hinnan määrää kulloinkin tarvittavan kalleimman voimalan tuotantokustannus. Mitä vähemmän kysyntää, sitä halvempaa sähköä. Miksi tuhlata, kun voimme auttaa ympäristöä?

Mitä ilmastotekoja sinä haluaisit tehdä?

Henkilökohtaisesta hiilijalanjäljestä keskimäärin 30 % muodostuu asumisesta. Tästä yli puolet muodostuu kodin lämmityksestä, toiseksi eniten sähköstä ja loput lämpimästä käyttövedestä. Jokainen meistä voi siis osallistua energiatalkoisiin päivittäin kotona. Voit tehdä ilmastotekoja esimerkiksi vähentämällä sähkön kulutusta, valitsemalla sähkösopimukseen uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, investoimalla ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon, sekä parantamalla kotisi energiatehokkuutta parempien sähkölaitteiden ja älykotituotteiden avulla.

Tutustu Vattenfallin uusiutuvaan sähköön

Kun valitset sähkösopimukseksi uusiutuvilla tuotantomuodoilla tuotettua sähköä, teet ilmastoteon: tiedät, että koko sähkönkulutustasi vastaava määrä sähköä tuotetaan valitsemallasi tuotantomuodolla.

2-20131023-103647

Poimi talteen kauden energiavinkit ja säästä sähköä

Pelkästään kulutustottumuksia muuttamalla voit säästää sähköä jopa 50 %, mikä tarkoittaa pienempää henkilökohtaista hiilijalanjälkeä sekä normaalista sähkölaskustasi riippuen jopa usean sadan euron vuosittaisia säästöjä. Kokosimme alle kauden energiavinkkejä, joilla pääset alkuun energiafiksussa arjessasi ilman suurempia investointeja.

Onko sinulla muita hyviä vinkkejä fiksumpaan energiankulutukseen? Jaa se meille Facebookissa tai Instagramissa hashtageilla #energiaafiksusti #vattenfallfi

Aurinkosähkö matkalahjakortti

Voita 1000€ matkalahjakortti

Kun teet 24 kuukauden määräaikaisen Täysaurinko-sähkösopimuksen viimeistään 28.2.2017, osallistut Aurinkomatkojen 1000€ matkalahjakortin arvontaan.

Tutustu aurinkosähköön