Ympäristöystävällinen EKO Tuntisähkö – pörssisähköä tuulivoimalla

EKO Tuntisähkö-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluita ja pienentää sähkölaskuasi entistä ympäristöystävällisemmin. EKO Tuntisähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, tuulivoimalla tuotettua pörssisähköä.

Sertifioitua EKOenergiaa

EKO Tuntisähkö pienyrityksille

Ympäristöystävällinen ja edullinen vaihtoehto

  • 100% tuulisähköä
  • Markkinahintaa seuraava pörssisähkö
  • Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa

Sähkö hinnoitellaan tunneittain sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen spot-hinnoin. Voit siis suunnitella etukäteen sähkönkulutustasi seuraavan vuorokauden edullisimmille tunneille. Sähköpörssin spot-tuntihinnat ovat nähtävinä edellisenä päivänä Vattenfallin ja Nordpoolin sivuilla sekä Fingridin tarjoamissa tuntihintamobiilisovelluksissa (Windows, Android, iPhone). Vattenfallin asiakkaana voit seurata omaa sähkönkäyttöäsi ja sen kustannuksia Vattenfallin Oma energia -palvelussa.

Kun valitset Vattenfallin EKO Tuntisähkösopimuksen tuotetaan sähkönkulutustasi vastaava määrä uusiutuvalla sertifioidulla tuulivoimalla.

EKO Tuntisähkön edut

  • Pysyt hyvin ajan tasalla sähkön hintakehityksestä.
  • Sähkösi hinta päivittyy päivittäin Nord Pool -sähköpörssin mukaisesti.
  • Sähkölaskusi perustuu todelliseen tuntikulutukseen ja kyseisen tunnin Spot-hintaan.
  • Sopimus on voimassa toistaiseksi, mutta voit vaihtaa sopimuksesi helposti kiinteähintaiseen sopimukseen.
  • EKO Tuntisähkö on Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa.
  • EKO Tuntisähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvalla tuulivoimalla tuotettua pörssisähköä, jonka alkuperämaa on Ruotsi ja/tai Tanska
  • Vähäpäästöinen tuulisähkö on ympäristöystävällistä sähköä.

EKO Tuntisähköasiakkaalla tulee olla jatkuvasti päällä oleva, tuntisarjaa toimittava etäluettava sähkömittari. Sähkömittarityypin voi tarkistaa paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.

Hinnan muodostuminen

EKO Tuntisähkö-sopimuksen hinnoittelu on täysin läpinäkyvä, sillä se perustuu Suomen hinta-alueen tuntikohtaisiin spot-hintoihin. Spot-hintaan lisätään Suomessa kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero sekä Vattenfallin marginaali 0,39 snt/kWh. Sertifioidusta tuulisähköstä perimme pienen lisähinnan, joka on laskettu mukaan marginaaliin. Lisäksi laskutetaan perusmaksu, joka on 2,95 €/kk.

Spot-hinta on sähkön todellinen markkinahinta. Sähköpörssi Nord Pool laskee ja julkaisee seuraavan vuorokauden tuntikohtaiset spot-hinnat joka päivä noin kello 14. Spot-hinta määräytyy pörssissä sen mukaan, kuinka paljon sähköä on tarjolla suhteessa tarpeeseen eli kulutukseen. Lisäksi hintaan vaikuttaa hieman myös se, millä Nord Poolin hinta-alueista sähkö kulutetaan. Suomi on yksi yhtenäinen hinta-alue, joten spot-hinta on sama koko maassa.

Yhden tunnin kustannus on kyseisen tunnin sähkönkäyttö kerrottuna vastaavan tunnin EKO Tuntisähkösopimuksen hinnalla (arvonlisäverollinen spot-hinta + marginaali). Kuukauden kustannus on puolestaan kuukauden kaikkien tuntien kustannusten summa.

Sähkölasku

Sähkölaskusi suuruus vaihtelee kuukausittain, koska EKO Tuntisähkön hinta seuraa tarkasti pörssissä toteutuneita hintamuutoksia. Saamme sähkön kulutustiedot suoraan verkkoyhtiöltäsi ja saat meiltä laskun kerran kuukaudessa.

Tuntisähköasiakkaalla tulee olla jatkuvasti päällä oleva, tuntisarjaa toimittava etäluettava sähkömittari. Sähkömittarityypin voi tarkistaa paikalliselta jakeluverkonhaltijalta.