Vattenfall Oy:n sähkösopimuksissa sovellettavat sopimusehdot

Vattenfall Oy:n sähkösopimusten myyntiehdot koostuvat sopimuskohtaisista myyntiehdoista sekä yleisistä sähkön myyntiehdoista (SME 2014).

Sopimuskohtaiset myyntiehdot:

Kaikkiin sähkösopimuksiin sovelletaan lisäksi yleisiä sähkön myyntiehtoja (SME 2014).

Vattenfall siirtyi käyttämään yleisiä sähkön myyntiehtoja SME2014 1.12.2014 alkaen. Voimassaoleviin määräaikaisiin sopimuksiin, jotka on solmittu ennen 1.12.2014, sovelletaan yleisien sähkön myyntiehtojen edellistä versiota SME2010. Lisätietoa myyntiehtojen muutoksesta löytyy täältä.

Peruuttamisoikeus

Jos sopimus on tehty puhelimitse, postitse tai tietoverkon välityksellä, kuluttajalla on oikeus peruuttaa sähkösopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen solmimisesta syytä ilmoittamatta. Peruutusaika katsotaan alkaneeksi ajankohdasta, jolloin Vattenfall Oy on vastaanottanut tiedon sopimuksen tekemisestä joko puhelimitse, postitse tai tietoverkon välityksellä.

Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä.

Kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa sen tekemisestä syytä ilmoittamatta.

Näin peruutat sopimuksen

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi kuluttajan on ilmoitettava Vattenfall Oy:lle päätöksestä peruuttaa sopimus joillain seuraavista tavoista:

 • Täyttämällä Vattenfall Oy:n internet-sivuilla oleva peruutuslomake
 • Lähettämällä sähköposti osoitteeseen peruutus_at_vattenfall.fi. Kuluttajan on ilmoitettava sähköpostissa seuraavat tiedot:
  • Kuluttajan nimi
  • Sähkönkäyttöpaikan osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
 • Puhelimitse soittamalla asiakaspalveluumme puh. 020 722 9000 (arkisin klo 9-17, pvm/mpm)
 • Lähettämällä tulostettu ja täytetty peruutuslomake postitse osoitteeseen: Vattenfall Oy, Televisiokatu 4 A, 00240 Helsinki.            

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Sopimus raukeaa, kun Vattenfall Oy on vastaanottanut peruuttamisilmoituksen.

Jos kuluttaja on pyytänyt sähköntoimituksen aloittamista ennen peruuttamisajan päättymistä, hänen on maksettava elinkeinonharjoittajalle peruuttamisilmoituksen tekemiseen mennessä toimitetusta sähköstä sopimusvahvistuksen mukainen korvaus.   

Vattenfall chat

Energiateollisuus

Energiavirasto