Ajankohtaista

Toukokuu 2017

Sähkökatsaus

Sähkön hinta pörssissä on ollut melkein muuttumaton viimeisten kuukausien aikana. Syy tähän on ollut parantunut vesitilanne. Lumien sulaminen pohjoisessa ja viime aikoina saadut sateet täyttävät vesialtaita tällä hetkellä.
Lue lisää

Huhtikuu 2017

Heikkilät pyykkäävät edulliseen aikaan

Vattenfallin energiaperhe -kilpailun voittaneet Heikkilät tulivat Vattenfallin asiakkaiksi ja alkoivat käyttää EKO Tuntisähköä kilpailun loppumetreillä helmikuussa 2017. Säästöä on jo tullut.
Lue lisää

Maaliskuu 2017

Hyvinkääläinen perhe säästi sähkölaskussa yli tuhat euroa puolessa vuodessa – suurimmat energiasyöpöt ilmanvaihtokone ja lattialämmitys

Urheilupersoona Tommi Evilä, näyttelijä Jenni Kokander ja meteorologi Pekka Pouta tukivat kuutta perhettä pienentämään energiankulutustaan, oppimaan uusia fiksuja energiankäyttötapoja ja viestimään niitä eteenpäin. Vattenfallin Energiaperhe 2017 -kilpailun voittoon nousi hyvinkääläinen Heikkilän perhe, jonka sähkölasku pieneni yli puolella entisestä.
Lue lisää

Maaliskuu 2017

Kevät vie sähkölämmittäjän laskusta jopa puolet pois

Sähkön hinta on pysytellyt koko alkuvuoden suhteellisen samoissa, maltillisissa lukemissa. Kevään mittaan sähkön kysyntä laskee, joten hintoihin voi odottaa lievää laskua.
Lue lisää

Maaliskuu 2017

Kylpyhuoneremontti kannattaa suunnitella huolella – näin säästät kuluissa jopa 10000 euroa

Kylpyhuoneremontin kustannuksissa säästää suuren summan rahaa, kunhan muistaa huomioida energia- ja ilmanvaihtoratkaisut jo suunnitteluvaiheessa. Koska remontti on keskimäärin 20 vuoden investointi, ei ole samantekevää, miten sen toteuttaa.
Lue lisää

Helmikuu 2017

Välty pakkasen tuomilta ikäviltä yllätyksiltä sähkölaskussa

Mitä enemmän mittarilukema painuu miinukselle, sitä enemmän sähkölasku nousee plussalle. Etelä-Suomessakin on nähty muutamia lyhyitä pakkasia, ja pakkanen paukkuu tasaisesti muualla Suomessa. Monille pakkasen sähkölaskuun tuomat piikit tulevat täytenä yllätyksenä. Vattenfallin energia-asiantuntija vinkkaa, miten ikäviltä yllätyksiltä voi välttyä.
Lue lisää

Joulukuu 2016

Lahjoitimme joulukorttivarat Itämeren hyväksi

Itämeri on kriittisessä tilassa – sitä pidetään yhtenä maailman saastuneimmista meristä. Itämeri voidaan vielä pelastaa, mutta toimiin on ryhdyttävä heti.
Lue lisää

Joulukuu 2016

Sähkön hinta jatkaa nousuaan – joulun kulutuksesta ei silti pidä stressata

Sähkön hinta on syksyn aikana sahannut edestakaisin, mutta suunta on selkeä: hinta nousee talvea kohti mentäessä. Nyt onkin hyvä aika miettiä energiatehokkaita uudenvuodenlupauksia.
Lue lisää

Joulukuu 2016

Näillä helpoilla vinkeillä omakotitaloasuja voi säästää sähköä etelän matkan verran

Energiayhtiö Vattenfallin Energiaperhe -kilpailuun osallistuva kahdeksanhenkinen Haltsosen perhe Riihikoskelta on päässyt huimiin säästöihin kodin energiankulutuksessa. Säätelemällä oikein energiasyöppöjä, kuten lattialämmitystä, perhe on säästänyt kesäkuusta lähtien energiaa jopa 60 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Säästämällä noin 130 euroa sähkölaskusta kuussa, perhe säästää reilusti yli tuhat euroa vuodessa.
Lue lisää

Joulukuu 2016

Älä turhaan tingi valaistuksesta kaamoksessa – näillä vinkeillä säästät energiaa ja silmiä

Pimeässä kärvistelyn sijaan energiatietoisen asujan kannattaa vaihtaa kodin lamput tehokkaisiin led-lamppuihin, jotka kuluttavat jopa puolet vähemmän energiaa kuin energiansäästölamput.
Lue lisää

Marraskuu 2016

Posti kartoittaa Kangasalla asukkaiden kiinnostusta Vattenfallin energiansäästöratkaisuihin

Vattenfall ja Posti selvittät yhteistyössä marras-joulukuussa Kangasalla asiakkaiden kiinnostusta energiafiksuja ratkaisuja kohtaan.
Lue lisää

Marraskuu 2016

Pakkasilla kodin energiankulutus nousee – näillä yllättävillä vinkeillä säästät energiaa

Vuoden pimein ja kylmin aika on alkamassa. Kotitalouksisen vuodessa käyttämästä energiasta suurin osa kulutetaan seuraavan neljän kuukauden aikana. Jo yhden asteen lämpötilan pienennys vaikuttaa huomattavasti energiankulutukseen.
Lue lisää

Lokakuu 2016

Lämmitysjärjestelmiä yhdistelemällä säästyy pitkä penni

Lämmitys syö asunnoissa yleensä eniten energiaa. Oikeilla valinnoilla lämmityskustannuksissa voi siten säästää eniten. Keskeistä on se, että yhdistelee eri lämmitysjärjestelmiä optimaalisesti. Ajankohtaista se on näin Energiansäästöviikolla, mutta erityisesti alkavalla lämmityskaudella.
Lue lisää

Syyskuu 2016

Sähköä kuluu kohta taas enemmän - varaudu lämmityskauteen tiivistämällä koti

Lue miten lämmityskauteen kannattaa valmistautua ajoissa, jotta sähkölaskun loppusumma ei tule yllätyksenä.

Syyskuu 2016

Mökki talviteloille – näillä vinkeillä vältät kosteusvauriot

Lue muistilista mökin talvikuntoon laittajalle.

Syyskuu 2016

Uudet rutiinit: Ympärivuotisen mökin lämmitys ja ylläpito

Lue ympärivuotisen vapaa-ajanasunnon hyvistä ja huonoista rutiineista.

Syyskuu 2016

Kosteusvaurioiden riski juuri nyt suurimmillaan – kostea ilma ja lämpö saavat homeen kasvamaan

Lue miten sisäilman kosteutta voi vähentää yksinkertaisin konstein.

Heinäkuu 2016

Sähkönkulutus minimiin lomareissun aikana - Tarkista nämä, ennen kuin suljet oven!

Muutamalla pikkukikalla säästää helposti kesän aikana tyhjilleen jäävän kodin sähkölaskussa. Yhdellä muistisäännöllä vältyt myös ukkostuhoilta.
Lue lisää

Heinäkuu 2016

Tutustu Vattenfallin sähkönmyyjiin kaupoilla!

Vattenfallin sähkönmyyjiä voi tavata kesän aikana kauppojen edestä Vattenfallin teltoissa. Myyjät kiertävät myös omakotitalo alueilla ja heidät tunnistaa Vattenfall logoilla varustetuissa asusteista.
Lue lisää

Kesäkuu 2016

Onko ilmalämpöpumpulla jäähdyttäminen kallista?

Hellepäivinä tekee mieli viilentää sisäilmaa ilmalämpöpumpulla, mutta lommo sähkölaskussa pelottaa. Turha huoli! Energia-asiantuntijamme Malkus Lindroos murskasi luvut ja päätyi pikkusummaan.
Lue lisää

Kesäkuu 2016

Tee-se-itse-mies tai -nainen: Muista nämä ennen kuin ryhdyt itse sähkötöihin!

Ennen kuin ryhtyy tuumasta toimeen, kannattaa varmistaa, mitä sähkötöitä saa tehdä itse, ja mitkä tulee jättää ammattilaisen tehtäväksi.
Lue lisää

Kesäkuu 2016

Sähkön hinta nousussa – kuivana kesänä isompi lasku

Sähkön hinta on madellut pohjalukemissa jo pitkään, mutta nyt siihen näyttää tulevan loppu: hinnan ennakoidaan nousevan kesän aikana. Sähkölaskun loppusummaa ei silti tarvitse pelätä, sillä hinnannousu ei ole valtavan suuri, ja kesällä sähköä kuluu tavallista vähemmän.
Lue lisää

Kesäkuu 2016

Energiansäästökilpailu haastaa suomalaisia energiafiksuuteen – Jenni Kokander, Tommi Evilä ja Pekka Pouta mentoreina

Tänään käynnistyi haku Energiaperhe-kilpailuun, jossa kuusi tavallista perhettä pääsee kisaamaan julkkismentorien johdolla siitä, ketkä saavat muutettua elämäntapojaan energiatehokkaimmiksi.
Lue lisää

Kesäkuu 2016

Tutkimusprofessori: Pian kodit lämpiävät automaattisesti asukkaiden mieltymysten mukaan

Suomalaisilla on valtava paine elää energiatehokkaammin: kehotetaan ostamaan energiatehokkaita kodinkoneita, säätämään kodin lämpötilaa ja tarkkailemaan valojen käyttöä. Samaan aikaan sähköä säästävien älyratkaisujen mahdollistamat teknologiat ovat läpimurron kynnyksellä. Asiantuntijat paljastavat, millaista arkea suomalaiskodeissa eletään tulevaisuudessa.
Lue lisää

Toukokuu 2015

Sähköttömälle perintömökille helposti mukavuuksia

Omien vanhempien tai isovanhempien rakentaman kesämökin periminen kuulostaa idylliseltä, mutta totuus voi olla toista: kaupunkielämään tottunut perijä ei välttämättä ilahdu mökistä, jossa ei ole mitään mukavuuksia. Mökille saa kuitenkin sähköt suhteellisen helposti.
Lue lisää

Huhtikuu 2016

Jenni Kokander Vuoden Energiaperhe -kilpailun voittoon

Vuoden Energiaperhe 2015 -tittelin nappasi näyttelijä Jenni Kokander perheineen. Viidettä kertaa järjestetyn kisan ratkaisi energiansäästön määrän lisäksi Jennin kekseliäisyys ja aktiivisuus.
Lue lisää

Huhtikuu 2016

Muutoksia laskutuksessa

Vattenfall otti käyttöön uuden laskutusjärjestelmän vuoden 2016 alussa ja samalla laskutuskäytännöt muuttuivat.

Lue lisää

Huhtikuu 2016

Oletko hankkimassa aurinkopaneeleja? Muista nämä asiat!

Millaisia asioita paneelien hankintaa harkitsevan tulisi ottaa huomioon? Energiayhtiö Vattenfall jakaa parhaat vinkkinsä. Katso myös video aurinkopaneelien asennuksesta vaihe vaiheelta.
Lue lisää

Maaliskuu 2016

Hintakarnevaali jatkuu sähkömarkkinoilla

Sähkömarkkinoille kuuluu samaa kuin ennenkin: sähkö on edelleen lähes hullun halpaa. Kevään tullen sitä myös kuluu vähemmän kuin talvella. Kevätsiivouksessa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen.
Lue lisää

Tammikuu 2016

Hyydyttääkö pakkanen ilmalämpöpumpun?

Kun ulkolämpömittarin elohopea valahtaa isoihin miinuslukemiin, saattaa herätä huoli ilmalämpöpumpun hyytymisestä. Huoli on sinänsä aiheeton, sillä nykypumput kestävät kireääkin pakkasta.
Lue lisää

Tammikuu 2016

OnLine on nyt Oma energia – tutustu uusittuun palveluun!

Tammikuun alussa otimme käyttöön uuden Vattenfallin Oma energia -palvelun. Oma energia toimii paremmin mobiililaitteissa, ja käyttäjäystävällisyyttä on parannettu.
Lue lisää

Älykkäästi kotona -blogi

Blogista saat ideoita älykkääseen asumiseen, tekniikkaa unohtamatta. Neuvomme, testaamme, suosittelemme - ja sukellamme energiafiksujen tuotteiden juurille ja tulevaisuuteen. Bloggaamassa Vattenfallin omat ja alan asiantuntijat.

Tiedotearkisto